قانون جدید اخذ اقامت ترکیه 2018
قانون جدید اخذ اقامت ترکیه 2018
هر شهروند ایرانی با پاسپورت معتبر، با توجه به قانون ترکیه می تواند 90 روز از هر نیمه سال (نیمه اول و نیمه دوم) را بدون اخذ اقامت ، در شهرهای مختلف ترکیه اقامت داشته باشد. (این امتیاز شامل فارسی زبانان تاجیک و افغانی نمی شود) در صورت تمایل شخص برای حضور بیش از 90 روز در ترکیه ، اخذ اقامت الزامی می باشد. از تاریخ آپریل سال 2004 مسئولیت ارائه اقامت به خارجیان در ترکیه از اداره امنیت ترکیه به اداره مهاجرت محول گردیده است و امور خارجیان توسط این ارگان مدیریت می شود. در حال حاضر مرجع قانونی ارایه اقامت به خارجیان قانون شماره 6458 مورخ 4 آپریل 2013 می باشد که در تاریخ 11 آپریل 2013 در روزنامه رسمی ترکیه چاپ و از 11 آپریل 2014 به اجرا درآمد.
تغییرات بسیار مهم در قانون حق شهروندی ترکیه!
بر اساس اصلاح قانون اعطای شهروندی ترکیه که امروز در روزنامه رسمی کشور منتشر شد٬ شرایط لازم برای کسب حق شهروندی ترکیه برای اتباع خارجی تسهیل شد. بر این اساس به اتباع خارجی که در ترکیه اقدام به سرمایه گذاری مستقیم حداقل با مبلغ 500 هزار دلار و یا معادل آن به لیره ترک کنند٬ امتیاز حق شهروندی داده میشود. پیشتر این میزان سرمایه گذاری حداقل 2 میلیون دلار بود. همچنین بر اساس اصلاحیه جدید، به اتباع خارجی که در ترکیه اقدام به سرمایهگذاری به صورت غیر منقول و ملکی با مبلغ 250 هزار دلار و یا معادل آن به لیره ترک کنند نیز حق شهروندی اعطا می شود.
حداقل بهای خرید املاک و مستغلات در ترکیه در راستای اخذ حق تابعیت کشور از سطح 1 میلیون دلارآمریکا به 250 هزار دلار کاهش یافت. همچنین شرط ایجاد اشتغال برای 100 شهروند ترک جهت دریافت حق شهروندی ترکیه به 50 نفر تغییر کرد. برای دریافت امتیاز شهروندی در ترکیه، میزان حداقل سپرده گذاری سه ساله در بانک های کشور از 3 میلیون دلار به 500 هزار دلار آمریکا کاهش یافت.
ترکیه شرایط کسب شهروندی برای خارجیها را آسانتر کرد
این قوانین عمدتا به متقاضیانی مربوط میشود که قصد دارند از طریق سرمایهگذاری یا خرید ملک شهروندی ترکیه را کسب کنند. تغییرات جدید که در شماره امروز (چهارشنبه ۲۸ شهریور) “روزنامه رسمی” این کشور به چاپ رسیده حاکی از آن است که مقدار پول لازم برای سرمایهگذاری به عنوان یکی از شروط اصلی کسب شهروندی، به شدت کاهش یافته است.
سپرده بانکی
در این قوانین سپردههای بانکی متقاضیان که پیش از این سه میلیون دلار بود به ۵۰۰ هزار دلار تقلیل پیدا کرده. بر اساس تغییرات جدید، میزان سرمایهگذاری ثابت هم از دو میلیون دلار به ۵۰۰ هزار دلار رسیده است. بر اساس اعلام مرکز آمار ترکیه، شهروندان ایرانی در هشت ماهه اول سال جاری میلادی ۱۶۵۹ خانه در ترکیه خریدهاند که این رقم نسبت به پارسال حدود ۴ برابر شده است دو تغییر مهم دیگر هم قوانین جدید دیده میشود.
مسکن
متقاضیان همچنین پیش از این باید خانههایی به ارزش حداقل ۵۰۰ هزار دلار میخریدند تا بتوانند شهروندی ترکیه را کسب کنند که حالا این رقم به نصف یعنی ۲۵۰ هزار دلار کاهش پیدا کرده است. آخرین تغییر مربوط به تعداد کارمندان کارفرمایان خارجی است. پیش از این کارفرمایان خارجی باید ۱۰۰ شهروند ترکیه را در استخدام میداشتند تا بتوانند شهروندی این کشور را به دست آورند و حالا با تغییر قوانین تعداد کارمندان به ۵۰ نفر کاهش پیدا کرده است. تغییر شرایط کسب شهروندی در ترکیه در حالی است که در سالهای اخیر فرار سرمایه از ایران از طریق سرمایهگذاری و بخصوص خرید ملک در کشورهای همسایه از جمله گرجستان و ترکیه شدت گرفته است.
یکی از دلایل افزایش تعداد ایرانیهای خریدار خانه در ترکیه، اخذ مجوز اقامت یا شهروندی و حفط ارزش داراییها با توجه به افزایش شدید قیمت ارز در ایران بوده است. بر اساس اعلام مرکز آمار ترکیه، شهروندان ایرانی در هشت ماهه اول سال جاری میلادی ۱۶۵۹ خانه در ترکیه خریدهاند که این رقم نسبت به پارسال حدود ۴ برابر شده است. پارسال (۲۰۱۷) در هشت ماه اول سال ایرانیها ۴۲۴ خانه در این کشور خریده بودند. بر اساس دادههای رسمی دولت ترکیه، امسال شهروندان ایرانی، بعد از عراقیها بیشترین تعداد خانه را در مقایسه با سایر اتباع خارجی در این کشور خریدهاند.
ایران یکی از پنج کشوری است که بیشترین مسافر به ترکیه را دارد. تسهیل شرایط کسب شهروندی ترکیه برای اتباع خارجی در حالی است که در ماههای اخیر ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا بهشدت کاهش یافته و ظرف یکماه اخیر پول ملی این کشور حدود ۴۰ درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داده است. نرخ تورم هم در ترکیه افزایش یافته است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین فارسی زبان ما تماس حاصل فرمایید